Solceller
Høj kvalitet til skarpe priser
Solceller i flot design
Se vores store udvalg af solceller. Ens for dem alle er, at vi udelukkende sælger de nyeste modeller. Stort set alle vores soleller er all black, hvilket giver et flot udtryk på taget.
Vores nyeste paneler fra LONGi er samtidigt full black, da man har svejset panelet på bagsiden. Dette sikre også at solcellerne fremadrettet bevarer det flotte design.
Den nyeste teknologi
Alle vores solceller er de nyeste modeller fra LONGi, Astro og Bauer. Her får man paneler, som har den nyeste half-cut teknologi, hvilket sikre den bedst mulige performance.
Vores LONGi X6 solceller er med de nyeste HBPC-celler, som er blandt de mest effektive solceller på markedet. Dette sikre, at man trods varme, kulde, eller begrænset sollys stadig opnår en god elproduktion.
Hvis man ønsker sig mest performance for pengene, så er vores nye LONGi High Performance solceller et godt valg. Med hele 535 watt, så får man masser af power for pengene.
Solceller med lang holdbarhed
Når du vælger solceller igennem PearEnergy, så er du altid sikret som minimum 12 års garanti på panelerne. Flere af vores nyeste solceller giver også 25 års garanti og minimum 88% performance efter 25 år.
Kontakt os for at høre mere om vores mange muligheder.
-
SOLCELLEPANEL ASTRO P-TYPE 395WP SORT
989,00 kr.Original price was: 989,00 kr..749,00 kr.Current price is: 749,00 kr.. -
LONGi LR5-54HPB 410W ALL BLACK
1.199,00 kr.Original price was: 1.199,00 kr..799,00 kr.Current price is: 799,00 kr.. -
LONGi LR6-54HTB 425W FULL BLACK
1.299,00 kr.Original price was: 1.299,00 kr..849,00 kr.Current price is: 849,00 kr.. -
SOLCELLEPANEL ASTRO N-TYPE 430WP SORT
1.399,00 kr.Original price was: 1.399,00 kr..949,00 kr.Current price is: 949,00 kr.. -
Soluxtec MONO XSC DMMXSCNi_PG – 430 Wp
2.099,00 kr.Original price was: 2.099,00 kr..1.649,00 kr.Current price is: 1.649,00 kr..
Læs vores artikler om solceller
Giver det mening at energirenovere?
Guide til at spare på vandet derhjemme
Varmepumper: Fordele og ulemper
FAQ om solceller
Mængden af sollys, der rammer jordens overflade på halvanden time, er nok til at forsyne hele verdens befolkning med strøm i et helt år. Solteknologier omdanner sollys til elektrisk energi. Det sker enten gennem fotovoltaiske (PV) paneler eller gennem spejle, der koncentrerer solstrålerne (CSP).
Den meste anvendte teknologi er PV, som bruges i solpaneler. Når solen skinner på et solpanel, absorberes energien fra sollyset af PV-cellerne i panelet. Den energi skaber elektriske ladninger, der bevæger sig som reaktion på et indre elektrisk felt i cellen. Ved hjælp af en inverter skabes brugbar strøm til dit køleskab, din elbil eller vaskemaskinen. Eller den kan opbevares i et batteri eller termisk lager.
På samfundsplan bidrager solcelleteknologi til at reducere omkostningerne ved elektricitet. Det styrker også elnettet og skaber arbejdspladser og økonomisk vækst. Derudover genereres reservestrøm til strømafbrydelser (når der er batteri tilkoblet). Endelig fungerer teknologien ved samme effektivitet i lille og stor skala.
Alle solceller, du kan købe på denne side er PV-paneler fra verdens førende solcelleproducent LONGi.
Et solcelleanlæg er mere end blot solpaneler. For at generere din egen strøm har du brug for et komplet solcelleanlæg. Det består af:
- Solpaneler til at absorbere energi fra solen
- En inverter til at konvertere solenergien til brugbar strøm
- Et monteringssystem med skinner og beslag – fundamentet som du monterer dit system på
- Et batteri til at lagre den energi, der genereres af panelerne til brug, når solen ikke skinner
- Det hele er forbundet med mindre komponenter som ledninger, sikringer og afbrydere
- Du kan også tilføje udstyr til at overvåge dit systems ydeevne og optimere effektiviteten samt holde øje med anlæggets tilstand og finde eventuelle problemer med skygge eller defekt udstyr. Se f.eks. denne optimizer fra Tigo.
Ja, dine solceller laver også strøm på overskyede og regnfulde dage – men naturligvis ikke med højeste ydeevne.
Solpanelers effektivitet afhænger af hvor meget lys, der trænger igennem skyerne. Alt, der blokerer sollys fra solpaneler, kan reducere strømproduktionen, herunder skyer, tåge og skygge fra træer. Dog er det ikke alle solens stråler, der blokeres, blot nogle af dem. Derfor afhænger strømproduktionen på overskyede dage af skydækkets tykkelse.
Hvor meget producerer et solpanel på en overskyet dag?
På en overskyet dag kan et solpanel typisk producere 10 til 25 % af dets typiske strømkapacitet. Denne procentdel kan variere baseret på solpanelets effektivitet og skydækkets tykkelse.
Solcellernes ydeevne kan desuden intensiveres i korte øjeblikke på overskyede dage på grund af “edge-of-cloud”-effekten, som opstår, når cumulusskyer passerer solen, og deres kanter forstørrer sollys, hvilket får kraftigere sollys til at nå solpanelets overflader.
En god indikator for om dit solcelleanlæg genererer strøm er skygger. Fraværet af skygger indikerer, at skydækket er for tykt til, at sollyset kan nå dine solpaneler.
Solpaneler kan stadig fungere i regn, men deres effekt afhænger af skydækket. Kraftige regnbyer og tunge skyer hæmmer naturligvis energiproduktionen.
Regn er til gengæld med til at holde dine solpaneler rene og fri for nedfaldne blade og lag af pollen, som ellers kan blokere for sollyset.
Sne hæmmer solcellernes ydeevne mere end regn og skyer, fordi den samler sig på paneloverfladerne og blokerer helt for lyset. Sneen vil dog på et tidspunkt smelte og glide af panelerne.
Solpaneler, der monteres på tag ødelægger ikke taget, hvis der bruges kvalitetsbeslag, som ikke kræver, at man borer gennem tagbelægningen. Dernæst er det vigtigt, at man på forhånd har lavet en udregning, der viser, at taget og tagkonstruktionen kan bære solcelleanlægget. Vi anbefaler altid, at du får en professionel til at montere og installere dit solcelleanlæg – og naturligvis vælger beslag, der efterlader tagbelægningen intakt, f.eks. kliksystemerne fra hollandske Esdec.
Hvor meget dit tag kan bære afhænger af flere ting. Man siger dog, at man som udgangspunkt kan regne med at tegltag og andre tunge tagtyper kan bære 55 kg pr. kvadratmeter, mens lettere tagtyper som tagpap kan bære 25 kg pr. kvadratmeter.
Når man udregner, om et tag kan holde til et solcelleanlæg tager man højde for, at der kan falde sne, som lægger en relativt stor vægt på taget, så derfor er det ret vigtigt, at det er en professionel, der laver udregningen. Har du brug en professionel udregning, så kontakt PearEnergy.
Solpaneler kræver meget lidt vedligeholdelse, da regnen som udgangspunkt vasker snavs, støv og pollen væk.
Hver eneste solstråle, der ikke rammer dine solceller pga. snavs, pollen og støv medfører tab af strøm. Derfor anbefales det dog at gøre solcellerne rene et par gange om året for at sikre, at panelerne yder maksimalt.
Det anbefales også, du altid fjerner sne, da det blokerer for sollyset.
Hvis du har en app til overvågning af anlæggets ydeevne, kan du holde øje med, hvornår det er tid til at gøre panelerne rene.
Et godt tidspunkt at rengøre dine solceller, er tidligt om foråret, så er de klar til sommersæsonen og så en ekstra gang i sensommeren, når der ikke er mere pollen i luften.
Rengøring af solceller:
- Gør solcellerne rene i lunken regnvand eller køb forbehandlet eller blødgjort vand, som ikke indeholder kalk. Vandhanevand i Danmark indeholder mange steder meget kalk, hvilket giver aflejringer for solpanelerne, som blokerer for sollyset.
- Brug aldrig rengøringsmidler, som ikke er lavet specielt til dine solceller. Almindelige rengøringsmidler kan skade solcellerne, og solcelleproducentens garanti bortfalder ofte, hvis du bruger rengøringsmidler.
- Brug evt. en blød svamp eller en klud på en teleskopstang, hvis det er nødvendigt.
HUSK!
- Gør aldrig dine solceller rene i solskinsvejr. Glassene meget varme og spændingen høj. Du kan få stød eller ødelægge dine glas. Gør dem i stedet rene på en gråvejrsdag eller på den tid af dagen, hvor der falder skygge på dit solcelleanlæg.
- Du må aldrig gå på dine solceller – heller ikke, selvom det er svært at komme til.
- Fjern sne fra solceller, når der ligger mere end 1-2 cm. Sneen blokerer for sollyset og sænker anlæggets ydeevne betragteligt. Brug lunken – men aldrig varmt vand, når du rydder sne af panelerne. Da de er lavet af hærdet glas, kan den ekstreme temperaturforskel mellem det varme vand og de kolde paneler knække glasset.
- Brug ikke en højtryksrenser, glasskraber, ståluld eller skarpe genstande, der kan skade solcellerne.
Et grønt lån er realkreditlån til renovering og investering i bygninger, der gør bygningen mindst 30 pct. mere energieffektiv. Du skal leve op til udvalgte kriterier, for at kunne opnå det grønne lån.
Eksempler på grønt lån til private:
- Lån til at købe elbil
- Lån til at installere solceller på taget af huset
- Lån til at forbedre varmeisolering af huset, så der bruges mindre energi på opvarmning
Eksempler på grønt lån til virksomheder:
- Lån til at opføre solcelleparker
- Lån til at opføre CO2-neutrale bygninger
- Lån til at vækste virksomheder, der arbejder med vandrensningsteknologi
Læs meget mere om de grønne lån her.
Solpaneler er en fantastisk kilde til ren, grøn energi, fordi solenergi i modsætning til fossile brændstoffer ikke producerer skadelige kulstofudledninger, mens den skaber elektricitet. Men hvor “ren” er processen med at skabe solpaneler?
Ironisk nok er produktionen af solpaneler stadig afhængig af fossile brændstoffer. Det involverer også minedrift, fordi panelerne indeholder ædelmetaller, som bidrager til udledning af drivhusgasser og forurening.
Hos PearEnergy er vi selvsagt store fans af solenergi, og vi har gjort det til vores mission at gøre Danmark grønnere og markant reducere CO2-udledning hjælp af solenergi. Samtidig ønsker vi at være ærlige og gennemsigtige omkring den påvirkning, som solpaneler har på miljøet – både gode og dårlige.
Et solpanels CO2-aftryk
Solpaneler er en miljøvenlig energiløsning, men materialerne og fremstillingsprocessen, sætter et ganske stort CO2-aftryk, fordi processen involverer minedrift, smeltning og afkøling.
Miljøpåvirkning af minedrift for solpanelmaterialer
De fleste solceller består af siliciumhalvledere og glas samt metaller som sølv, kobber, indium og tellur. Og hvis vi inkluderer solcellebatterier, skal du tilføje lithium til listen.
Med hensyn til miljøpåvirkning, er indsamling af silicium og glas uproblematisk, da de ikke er giftige og findes i rigelige mængder. Processen med minedrift for disse metaller skaber imidlertid drivhusgasudledning og medfører jord-, vand- og luftforurening.
Miljøpåvirkning af solpanelanlæg
Solcelleanlæg er store, så det er sikkert at antage, at der er ryddet både dyreliv og grønne områder for at skabe produktionsfaciliteter.
At producere solcellerne kræver også meget energi, og desværre kommer meget af den energi, der bruges til at nedsmelte silicium, fra kulafbrænding.
Der er også et stort behov for vand til køleprocessen, hvilket kan være en miljøbelastning i mere tørre områder, hvor vand ikke er så tilgængeligt. Og til sidst forårsager fabrikkerne, der producerer solcellerne luftforurening som enhver stor produktionsfacilitet.
Fremstilling af monokrystallinske paneler
Monokrystallinske paneler er de solpaneler, som du kan købe hos PearEnergy, og det er generelt de mest almindelige solpaneler. Bl.a. fordi de har den højeste effektivitet. Monokrystallinske solpaneler er lavet af rene, enkeltcellede siliciumkrystaller, der er kilet ind mellem tyndt glas.
For at lave et monokrystallinsk solpanel støbes et enormt stykke silicium til en blok, hvorefter det skæres i små skiver, der skal fastgøres på et solpanel. Det er en kompleks proces og det forårsager derfor høje udledninger sammenlignet andre metoder til fremstilling af solpaneler.
Emissioner fra solpaneltransport udgør en anden udfordring. Solpaneler produceres over hele verden, men primært i Kina, efterfulgt af USA og Europa. Og solpaneler, der produceres i ét land, kan kræve forsendelser af dele fra et andet.
Fremstillingsprocessen er ikke ren – men langt renere end traditionelle anlæg
Det er svært at sige præcist, hvor stort CO2-aftrykket er for hvert trin i fremstillingen af et solpanel. Teknologien er stadig ny, og det er først nu, de første solpaneler, der blev installeret ved at være slidt op.
Der har ikke været meget forskning eller frigivet data om miljøpåvirkningen af solpanelproduktion. Imidlertid arbejder man over hele verden på at måle og rapportere kulstofpåvirkningerne forbundet med minedrift, produktion og transport af solpaneler.
Det er vigtigt at bemærke, at CO2’en, der udledes for at skabe solpaneler, stadig ikke er i nærheden af traditionelle energianlæg, og den er lille sammenlignet med olieboring eller kulminedrift.
Genbrug af solceller
Bortset fra produktionen er en anden udfordring omkring solpaneler, hvad der sker efter deres gennemsnitlige 25-årige levetid.
Forskere verden over arbejder på at finde et system til at genbruge gamle solpaneler.
Som tidligere nævnt består solpaneler af en masse ædelmetaller, og CO2-aftrykket ved at producere solpaneler kunne reduceres, hvis disse materialer kunne genbruges og genbruges i stedet for at skulle udvinde mere.
I stedet skaber manglende mulighed for at genbruge solpanelerne blot mere affald, hvilket i sidste ende kan føre til mangel på materiale til at fremstille nye paneler.
Konklusion: Hvor meget bedre er solenergi for miljøet?
Solpaneler kan være skadelige for miljøet, med det er vigtigt at huske, at de stadig er en langt bedre mulighed end ikke-vedvarende energialternativer.
Når man tager solpanelernes CO2-aftryk i betragtning, konkluderede en undersøgelse, at kul genererer et aftryk, der er 18 gange større, mens naturgas skaber et aftryk, der er 13 gange så stort som solenergi.
Det er også værd at nævne, at solenergi producerer nul-udledning, når først de er produceret. Alene af den grund har undersøgelser vist, at solenergi er en vigtig løsning til at bremse klimaforandringerne.
Hvis solcellebranchen fortsætter med at vokse, som alt peger på, skal teknologien også forbedres for at minimere de effekter, som solpanelproduktion vil have på miljøet, og der skal skabes metoder til genbrug af solpaneler.
Kilder: https://www.ecowatch.com/solar-environmental-impacts.html og https://www.nationalgeographic.com/science/article/141111-solar-panel-manufacturing-sustainability-ranking
Hvorfor er solceller et godt alternativ?
Solceller er et miljøvenligt alternativ til at producere strøm, da de hverken udsender giftige udstødningsgasser eller forurening. Når solenergien absorberes af solcellerne, omdannes den til ren energi. Dette betyder, at man store dele af året kan få stor gavn ag solens energi, hvis man har paneler på sit tag.
All Black solceller fra LONGi er elegante paneler, der matcher den nordiske stil og arkitektur. Cellerne anvender avanceret modulteknologi, som øger modulets strømgenereringsevne i miljøer med lav bestråling og ved temperaturer fra -40°C -85° C. Se vores komplette solcelleanlæg, hvor vores premium LONGi paneler er standard.
LONGi er verdens førende indenfor højeffektive solceller. Virksomheden har fokuseret på MONO i 18 år og er den største leverandør af monokrystallinske siliciumskiver i verden. LONGi solceller kombinerer avanceret teknologi og solenergi for at leverer høj ydeevne, lang holdbarhed og effektive solceller med stor værdi. Med LONGi solar investerer du solceller med fokus på innovation og høj kvalitet, lavet til det nordiske marked. Vores LONGi solceller er en god kombination med vores effektive GoodWe invertere.
Hvorfor vælge solceller fra PearEnergy?
- Vores LONGi solceller er produceret af verdens førende indenfor højeffektive solcelleanlæg
- De elegante solceller passer perfekt til dansk arkitektur
- Panelerne er half-cut, så de kan levere strøm selv hvis der er delvist skygge
- LONGi solceller er bedst til prisen. De har en ekspertscore på 5 af 5 på solarreviews.com
- Producerer stadig 88,90% af den maksimale strøm efter 25 år
- Er fuldt på højde med dyrere paneler både i forhold til holdbarhed og effektivitet
- Solcellerne kan monteres på alle tagtyper
Hvad er forskellen på de forskellige typer af solceller?
All Black er æstetisk elegante og minimalistiske i udtrykket. Disse celler er særligt udviklet til boliger. Den anden type ligner den mere traditionelle solcelle med synlige celler. Sidstnævnte er en smule mere effektiv end All Black celler. Man skal også være opmærksom på størrelsen. Mange solceller har en høj effekt, men er tilsvarende store. Hos PearEnergy har vi både flotte, helt sorte og effektive paneler til privatkunder og større mere effektive solpaneler til erhverv.
Vi forhandler LONGi, da vi mener det er de bedste til prisen. Vores nyeste solceller er vores Hi-MO 6 med 430 Watt og de nyeste teknologier. Den finder du her.
Hvordan fungerer solceller?
Solpaneler fungerer ved at fange sollys med solceller, som genererer jævnstrøm (DC). Denne strøm omdannes derefter til anvendelig vekselstrøm (AC) ved hjælp af en inverter, som er nødvendig for de fleste husholdningsapparater. Herefter fordeles AC-strømmen gennem husets elektriske system. Nedenfor er de centrale trin i, hvordan solpaneler leverer energi til dit hjem:
- Solcellerne fanger solens energi og omdanner den til jævnstrøm (DC).
- Inverteren omdanner den producerede jævnstrøm til vekselstrøm (AC), som de fleste af hjemmets apparater bruger.
- Den omdannede elektricitet strømmer gennem hjemmets elektriske system og forsyner elektroniske apparater med energi.
- Eventuel overskydende elektricitet fra solpanelerne sendes videre til elnettet.
Hvad består solceller af?
Solceller består primært af følgende materialer og lag:
- Silicium: Den mest almindelige type solcelle er lavet af silicium, som er et halvledermateriale. Silicium kan være enten monokrystallinsk, polykrystallinsk eller amorft, alt efter hvordan det er fremstillet. Monokrystallinsk silicium har højere effektivitet, men er dyrere at producere.
- P-n overgang: Solceller har en såkaldt p-n overgang, som skabes ved at dope silicium med andre materialer. Denne overgang skaber et elektrisk felt, der adskiller elektroner og skaber elektricitet, når sollys rammer cellen.
- Antirefleksbelægning: For at minimere refleksionen af sollys, har solceller en antirefleksbelægning. Denne belægning hjælper med at absorbere så meget lys som muligt, hvilket øger effektiviteten af cellen.
- Glas- eller polymerbelægning: Forsiden af solcellen er dækket med en gennemsigtig beskyttende glas- eller polymerbelægning, der beskytter mod vejrforhold og mekanisk skade, samtidig med at det tillader sollys at trænge igennem.
- Metalramme og elektriske kontakter: Solcellen er monteret i en metalramme, og der er elektriske kontakter på både for- og bagsiden af cellen. Disse kontakter opsamler og leder den elektricitet, der produceres i solcellen, videre til det elektriske system.
- Bagplade: Bagpå solcellen er der en beskyttende bagplade, der forsegler cellen og beskytter mod fugt og mekanisk stress.
Disse komponenter arbejder sammen om at fange sollys, generere elektricitet og levere den til dit hjem eller til elnettet.
Få professionel hjælp til placering af solceller
Har du brug for hjælp til placering af dine nye solceller? Hos PearEnergy hjælper vi gerne med rådgivning og placering af LONGi solceller. Hvis du er på udkig efter den rigtige løsning, så kan du udfylde vores tilbudsberegner og få en anbefaling og tilbud på et solcelleanlæg. Her kigger vi bl.a. på den bedste placering af solcellerne og om der er skygge, eller andre udfordringer. Udover dette, så får du også en beregning over hvor du kan spare på at få solceller. Hos PearEnergy hjælper vi gerne med at lave tegninger og beregninger, så du sikre, at du får mest muligt ud at dine nye solceller.
Den bedste placering af solceller er typisk mod syd, men det kan også være en fordel at palcerer det anderledes, hvis man f.eks. arbejder meget i løbet af dagen og kun bruger strøm om aftenen. Man kan også placerer sine solceller mod øst og vest, for at få en jævn produktion af elektricitet hele dagen.